15 informatieve TEDtalks over relaties en de liefde (deel 3/3)

TEDtalks over relaties en de liefde (deel 3/3)TEDtalks over relaties en de liefde zijn inspirerend, vernieuwend en leerzaam. Deze online lezingen duren 10 tot 20 minuten. Met hun boodschap bereiken ze miljoenen mensen. Vanuit verschillende invalshoeken vertellen ze over relaties en de liefde waardoor je het beter leert begrijpen.  

TEDtalks over relaties en de liefde (deel 3/3)

In dit derde deel maak je kennis met:

  • Robert Waldinger – Wat maakt een leven goed?
  • Hedy Schleifer – The power of connection
  • Helen Fisher – Waarom technologie de liefde niet heeft veranderd
  • Jan Drost – Love is a declaration of dependence
  • Celeste Headlee – 10 ways to have better conversations

11 Robert Waldinger – What makes a good life?

Wat houdt ons gelukkig en gezond, ons leven lang? Als je denkt dat het roem en geld zijn, dan ben je niet de enige, maar volgens psychiater Robert Waldinger vergis je je. Als leider van een onderzoek naar volwassen ontwikkeling dat al 75 jaar loopt, heeft Waldinger toegang tot gegevens over echt geluk en tevredenheid. In deze talk deelt hij drie belangrijke lessen uit dat onderzoek. En geeft hij enkele praktische levenswijsheden over hoe je een lang leven leidt dat je voldoening geeft.

12 Hedy Schleifer – The power of connection

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten in het contact met een ander? Volgens Hedy Schleifer gaat het erom hoe je met de ruimte tussen jou en de ander omgaat. En het gaat om de denkbeeldige brug tussen jou en de ander. Het derde en laatste ingredient gaat om de ontmoeting zelf. Het betreft onzichtbare ingrediënten en vaak gaan we er aan voorbij. Door aandacht te geven aan deze ingrediënten bouw je een sterke band met de ander.

13 Helen Fisher – Waarom technologie de liefde niet heeft veranderd

In onze hypertechnologische wereld van vandaag ontwikkelden we nieuwe manieren en regels om elkaar het hof te maken, maar de fundamentele principes van de liefde zijn onveranderd gebleven, zegt antropologe Helen Fisher. In deze energetische en onthullende talk vanuit de frontlinies van de liefde, leer je hoe onze snelle communicatie eigenlijk leidt tot tragere en intiemere relaties.

14 Jan Drost – Love is a declaration of dependence

Geeft een relatie met een robot de mens voldoening? Of hebben we hiervoor andere mensen nodig? Jan Drost gaat in op de strijd tussen 2 groepen denkers. De ene groep stelt dat de mens een onafhankelijk en solitair individu is. De ander groep zegt dat de mens een sociaal wezen, is en dat we anderen nodig hebben om te overleven en voor ons welzijn.

15 Celeste Headlee – 10 ways to have better conversations

Celeste Headlee werkt al jaren als radiopresentator. Ze weet wat er nodig is voor een goed gesprek: eerlijkheid, duidelijkheid, kort en bondig zijn en een gezonde dosis luisteren. In deze boeiende talk geeft ze 10 nuttige regels voor het voeren van een goed gesprek. “Ga erop uit, praat met mensen, luister naar mensen,” zegt ze. “En wees vooral bereid om versteld te staan.”

Kijk ook

15 informatieve TEDtalks over relaties en de liefde (deel 1/3)

15 informatieve TEDtalks over relaties en de liefde (deel 2/3)

Een goed begin om meer intimiteit in je relatie te creëren

Wil je een fijne relatie met meer intimiteit? Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.

Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.