Documentaire Verlaten: de impact van verlaten worden door je partner in beeld gebracht

Documentaire VerlatenJaarlijks overkomt het zo’n 12.000 mensen dat ze ongewenst door hun partner worden verlaten. De impact hiervan brengt de taboedoorbrekende documentaire Verlaten prachtig in beeld.

De afgedankte in plaats van de uitverkorene

5 personen vertellen dapper hun verhaal over deze ontwrichtende gebeurtenis en de  knauw ervan op hun zelfbeeld: opeens ben je niet meer de uitverkorene maar de afgedankte.

Suzanne: ‘Soms zou ik willen dat ik wakker werd en dat het niet waar was.’

Loes: ‘Achteraf gezien, denk ik, hebben we weinig oog voor elkaar gehad. Er waren spanningen in ons huwelijk, maar ik dacht dat is iets wat er bij hoort.’

Maarten: ‘Ik heb mezelf laten opnemen, ik heb pillen genomen, gedronken. Alles om dat gevoel maar kwijt te raken.’

Afgelopen maand keken zo’n 400.00 mensen naar deze prachtige documentaire Verlaten en ook op Twitter werd er veel over gesproken.

Ingeruild voor een nieuwe liefde

Opvallend vond ik dat geen van de betrokkenen hulp hadden gezocht bij hun relatieproblemen: de geïnterviewden werden verlaten voor een nieuwe liefde.

Beschouw vandaag de dag je liefdesrelatie niet als vanzelfsprekend

Tegenwoordig verlangen we van onze partner zoveel meer dan eerdere generaties. We willen vandaag de dag een soulmate, een sublieme minnaar en een empathisch begaafd persoon als partner.

Zo’n epische wensenlijst impliceert eigenlijk ook dat we een partnerrelatie niet meer als vanzelfsprekend kunnen beschouwen.

En persoonlijk vind ik dat een goede zaak, ook al is een epische wensenlijst verre van realistisch. Het stuwt partnerrelaties wel naar een meer gezonde en evenwichtige richting, waarbij 2 geliefden actief het beste in elkaar naar boven halen. En door dat te doen, geven we invulling aan gezondere en warmere relaties voor toekomstige generaties.

Wil je aan de slag met het verbeteren van je relationele vaardigheden, zodat je meer intimiteit in je liefdesrelatie creëert? Neem dan contact met me op om samen te bespreken wat er mogelijk is.

Documentaire Verlaten door Hetty Nietsch

En tot slot nog een keer de link naar de documentaire Verlaten.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Verder praten over dit onderwerp?

Een goed begin om je te leren verbinden vanuit overvloed

Wil je een fijne relatie vanuit overvloed ervaren waar jullie met elkaar in verbinding zijn en de liefde, vitaliteit en intimiteit stroomt?

Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.


Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.