Ervaringen met relatietherapie en individuele relatiecoaching

Ervaringen

Wat klanten hierover vertellen

Mijn klanten zijn meestal druk. Ze hebben een eigen bedrijf of een verantwoordelijke baan. Naast het maken van carrière zorgen ze voor de kinderen, houden ze een huishouden draaiende en sporten ze regelmatig. Daarnaast koesteren ze hun gezondheid en onderhouden ze contacten met vrienden en familie.

Regelmatig komt dit moderne liefdesleven piepend tot stilstand, omdat ze de benodigde kennis en vaardigheden ontberen voor een sprankelende en vervullende relatie.

Door inzicht te krijgen in zichzelf en in de dynamiek van de wisselwerking met hun partner, leren ze hoe ze weer aan het roer van hun relatie kunnen staan. Ze vertellen hieronder over hun ervaringen met relatietherapie en individuele relatiecoaching. Ze vertellen ook hoe ze het vonden om met mij te werken.

Wil jij dat ook? Kies dan net als deze klanten om met mij samen te werken. Jouw relatie met je partner zal zeker ten positieve veranderen.

Vanwege privacyredenen zijn de namen in de testimonals veranderd. Toch vertellen ze graag hun verhaal om je te laten weten dat investeren in jezelf en in je relatie loont.

Ervaringen met relatietherapie

Ons huwelijk was in een dusdanige staat dat het richting een scheiding koerste.

Met behulp van het EFT relatieprogramma Samen koers zetten naar een zonnige toekomst gaat het nu een stuk beter met ons. Dat merk ik aan alles. De fundatie voor de nieuwe liefde, voor het samen verder gaan, is gelegd. Het programma beveel ik zeker aan, omdat het ons ontzettend geholpen heeft. Het heeft een mooie lijn in de opbouw: van niets tot iets. Ik vond de online modules erg waardevol evenals het lezen van het boek. Dat alles gaf een nog beter inzicht samen met de begeleidingssessies. Irma als begeleider heeft een prettige persoonlijkheid. Ze leeft zich goed in de situatie in, en weet er heel goed op in te spelen. Ik vond het van heel groot belang dat ze hele gevoelige situatie zo helder uitwerkte. Dat heeft ons ontzettend goed geholpen.

Gijsbert

Voordat we aan het programma begonnen voelde ik me machteloos, onzeker en bang. Mijn man had me laten weten dat hij wel klaar was met de relatie.

Dat accepteerde ik niet zomaar. Ik zei: ‘We gaan dit nu niet zomaar snel beslissen, terwijl we het er niet eerder over gehad hebben.’ We hadden wel veel ruzies . Hij ging dan boven zitten en ik bleef dan beneden. Die uitbarstingen van hem vond ik afschuwelijk, maar ik wilde niet dat ons gezin uit elkaar zou vallen.

Over het algemeen gaat het nu heel goed. Ik heb nog niet 100% het volledige vertrouwen. Het is heel hard om te horen als je man zegt dat hij niet meer verder wil. Het was alsof er een bom insloeg. Af en toe voel ik me nog wel eens ongerust en denk: ‘Dat kan nog wel eens een keer gebeuren.’ Die angst zit echt ergens ver weg, nog heel diep. Gelukkig zijn die uitbarstingen van hem er bijna niet meer. Hierdoor voel ik me veel meer ontspannen. Ik zit beter in mijn vel en ben veel minder prikkelbaar.

We hadden het heel erg nodig om de gesprekken samen met jou te voeren. De afspraken met jou hielpen ons om er samen me bezig te gaan. Je stelde de juiste vragen en het viel altijd wel op zijn plek. Ik praat niet makkelijk over mezelf, dat vond ik dus best moeilijk en soms werd ik ook emotioneel.

‘Kan het echt zo eenvoudig zijn?’, dachten we allebei in het begin toen we de eerste gesprekken voerden. We hadden wel tijd nodig om het te gaan toepassen, maar het principe is eigenlijk best simpel. Samen met jou wisten we ons patroon best snel te doorbreken. Als ik in mijn omgeving zou merken dat het bij een stel niet lekker loopt, dan zou ik het zeker naar voren brengen om met jou contact op te nemen. Eigenlijk weet niemand dit dat we dit doen behalve onze zoon.

Vera

Ik was er wel klaar mee met onze relatie. Die ruzies waren doodvermoeiend en we vreeën ook niet meer.

‘Zo hoeft het van mij niet meer’, dacht ik. Ik verlangde zo naar rust. Ik denk zelf, dat als mijn vrouw mij toen had laten gaan, dan waren we op dat moment uit elkaar gegaan. Waarschijnlijk zou ik dan een x aantal maanden later gruwelijke spijt hebben gehad. Als je uit elkaar gaat, creeer je ook wel rust, maar op een andere manier natuurlijk. Je haalt dan de irritatie en de angel eruit, maar eigenlijk los je hiermee niet echt iets op. Ik ben nu blij dat we samen gekozen hebben voor EFT relatietherapie. Ergens in de kern zat er ook nog wel liefde. Ik was zelf eigenlijk ook niet echt overtuigd dat onze relatie voorbij was.

Het gaat nu goed met ons. We bouwen weer samen aan onze relatie en we maken weer plannen. Dat voelt als een nieuw begin. Ook voor onze zoon is het fijn. Hij zegt: ‘Jullie maken veel minder ruzie.’ Je merkt dat het voor hem ook relaxt is als er geen spanning en stress is.

De opstelling met de poppetjes bracht me heel veel. Hierdoor weet ik nu waar mijn uitbarstingen vandaan komen. Dit hielp me om hiermee te stoppen. Het bracht echt de doorbraak in onze relatie.

Dat vind ik ook heel goed aan jou dat je out of the box kunt denken. Het EFT proces verloopt natuurlijk via een stappenplan, maar met jouw ervaringen, kennis en kunde en al die extra tools waarover je beschikt, geeft het werken met jou zoveel extra waarde.

Met die filmpjes met de voorbeeldkoppels konden wij gelijk heel veel. Die waren zo herkenbaar. We dachten de hele tijd: ‘Dit zijn wij, het gaat over ons.’

We keken ze ook samen en zetten het af en toe stil om onze situatie te bespreken. Op die manier komt je samen best snel met elkaar in contact.

Pascal

Ik stond op het punt om onze relatie te verlaten. Om ergens alleen te gaan wonen. Ik voelde me heel eenzaam. Dat was de stand van zaken, voordat we aan het programma begonnen. Een soort laatste redmiddel.

Hoe anders is het nu, 3 maanden later. We begrijpen elkaar veel beter. De eenzaamheid is verdwenen. Ik heb niet meer het gevoel dat ik alleen in onze relatie sta. Ik vind dat ik nu veel meer ondersteund en gezien wordt door mijn man. We praten veel meer, en ook op een andere manier. Al tijdens de gesprekken met Irma ging ik anders in de relatie staan. Ik realiseerde me dat ik ook een aandeel had in onze problemen. We zijn er nog niet, maar we hebben veel handvatten gekregen om toe te passen. In elk geval geloof ik weer in een fijne toekomst samen met ons gezin.

Het werken met Irma vond ik heel fijn. Ze kon mijn emoties goed op een rijtje zetten, zodat ik het ook helder zag. Ik had ook heel veel aan de opstellingen met de poppetjes. Ik merkte dat bij mij vooral de poppetjes en de andere visuele modellen mij heel erg hielpen om de oorzaak van onze problematiek duidelijk te krijgen. Een cd met alle modules zou ik heel fijn vinden. Die zet ik dan in een gouden kastje zodat ik ze nog eens kan bekijken als het nodig is. Dat wordt dan een belangrijke item in onze kast.

Nicole

Ik kreeg hartklachten van de spanningen in mijn relatie. Het was nooit goed en ik wist niet wat mijn vrouw bedoelde of van me wilde.

We hadden veel ruzie, dat maakte ons beiden verdrietig en uiteindelijk hulpeloos. Het goedmaken duurde steeds langer. De fijne gesprekken met Irma gaven veel inzicht en ik leerde wat mijn vrouw bedoelde met ‘ik wil meer verbinding met je voelen’. Ondanks het zware thema waren de gesprekken leerzaam, interessant en verhelderend. Gelukkig gaat het een stuk beter met ons.

Thijs

Onze situatie was voor het programma schrijnend. Ik voelde me enigszins machteloos en heel erg onrustig. Ik was vaak verdrietig en eenzaam. Vaak voelde ik me ook gefrustreerd. Inmiddels ervaar ik onze situatie als stabieler en rustiger. Zelf voel ik me veel evenwichtiger. Er is weer meer liefde tussen ons. We zitten meer op 1 lijn, er heerst meer rust in huis en de sfeer is fijner.

Het allerbelangrijkste inzicht voor mij is de zogenaamde stippellijn. Dat helpt me echt om te begrijpen hoe de dingen tussen mij en mijn man gaan. Wat ik ook belangrijk vond, is dat we inzicht kregen in de verschillen tussen een introvert en een extravert. Dat maakte ons veel duidelijk. Als de vaardigheden blijven hangen, dan komt het allemaal goed. Ik verwacht minder explosies. Het is fijn om te weten dat we Irma na afloop van het programma in elk geval altijd kunnen bellen, mocht het nodig zijn.

Ik heb zo vaak momenten gehad dat ik over onze gesprekken met jou wilde vertellen tegen mensen. Voor mijzelf is het niet echt een taboe. Ik ben meer bang voor de reacties van anderen. Ik kan dat misschien wegnemen, maar ik wil niet dat anderen kritiek hierop hebben. Eigenlijk is het niet iets om je voor te schamen, maar toch… Ik heb het tegen 1 persoon verteld dat we hiermee bezig zijn. Ik noemde jou wel een coach, en die vond het zo knap en zo sterk. We vinden je heel tof, echt een toppertje. We vinden je ook heel deskundig, heel rustig en relaxed.

Je bent totaal niet partijdig

Wat ik zo knap vind is, dat je totaal niet partijdig bent. Ik vind dat je echt heel goed kunt luisteren. Ik zou jou echt zo bij iedereen aanraden, mits er geen schaamte was.

Eigenlijk zou het voor iedereen goed zijn om dit te weten. Het hoeft niet perse over liefdesrelaties te gaan. Dat wat we geleerd hebben, kunnen we ook toepassen bij relaties met anderen. Je begrijpt veel beter hoe interacties werken. We passen het ook toe bij andere relaties.

Ik vond het heel fijn hoe de sessies gingen, heel relaxed.

Ik ben wel eens bij een psycholoog geweest, dat ging echt anders. Meer zoals je op tv ziet. Ik had verwacht dat we in de gesprekken met jou veel meer ruzie zouden hebben. Ik had verwacht dat je veel meer op de inhoud zou zoomen. Het gaat bij jou niet zozeer om de inhoud, maar veel meer om de patronen. Niet om de details wat hij zei of om wat ik gezegd heb, of wat hij heeft gedaan. Daar ga je nauwelijks op in en dat is ook niet belangrijk, blijkt.

We vonden het ook heel fijn dat jij bij ons thuiskwam. Dat voelt toch heel vertrouwd in je eigen omgeving. Lees hier het uitgebreide verhaal van Tanja en haar partner over hun ervaringen met relatietherapie.

Tanja

Voor het programma voelde ik me machteloos. Ik had het idee, dat het allemaal aan mij lag. Dat ik niets goeds kon doen in deze relatie. Dat is na het programma zeker anders.

Ik voel meer begrip, want nu weet ik hoe ons patroon in elkaar zit. Ik begrijp beter waar de onvrede vandaan kwam. Mijn vrouw en ik weten nu wat we kunnen doen om het negatieve patroon te stoppen. Dat lukt ook steeds beter.

Inmiddels doen veel meer samen. Ik kijk bewuster of ik wel elke avond weg moet zijn, of dat het beter is dat we samen de avond doorbrengen. Die balans tussen werk en privé is beter geworden.

Door het programma snap ik meer van mijn relatie

Een relatie is toch iets gezamenlijks. Je hebt zoveel invloed op elkaar. Dat zie ik nu in. Door het programma snap ik veel meer van mijn relatie. In plaats van me terug te trekken, leerde ik om vanuit mijn behoeften kenbaar te maken wat ik nodig heb. Ik vond het heel fijn om dit traject met Irma erbij te doen. Sowieso vind ik het fijn als er ergens conflicten zijn om dit met een 3e persoon te bespreken. Met iemand die kennis van zaken heeft. Die er de juiste bewoordingen aan kan geven. Die de juiste inzichten mee kan geven. En dat heeft ze heel goed gedaan.

Ik zou je zeker aanbevelen bij anderen, maar ik denk dat het heel lastig is. Je moet dan al zo persoonlijk zijn met andere mensen voordat ze jou die persoonlijke vraag stellen. Ook in onze maatschappij wordt het al wat lastiger om over je relatieproblemen te praten. Ook al zijn het je beste vrienden dan nog weet je niet wat er zich precies afspeelt in hun relatie. Ik denk dat het heel moeilijk is om in jouw vakgebied mond op mond reclame klanten te krijgen. Dat is wel jammer voor je en voor alle koppels die op een relatiebreuk afstevenen. Het kan namelijk echt anders.

Bart

We waren niet meer in gesprek. Ik had mezelf zolang afgesloten. Door de modules en de gesprekken met Irma werd het gemakkelijker om weer met elkaar te praten.

Het gaat beter dan dat het ooit was. Ik voel me gelukkig. We voelen weer als een team. We bevelen jou zeker aan bij anderen. Je bent een relaxed en deskundig persoon. We hadden echt het gevoel dat je er voor ons was. Je wees ons beiden op punten op een prettige manier. We voelden ons nooit aangevallen en ervoeren geen moment dat je partij koos. Lees het uitgebreide verhaal van Paula en Chris over hun ervaringen met relatietherapie.

Paula

We koersten op een scheiding af. Ik voelde me boos, in de steek gelaten, er niet toe doen en verschrikkelijk nijdig. Met behulp van het programma voel ik me nu gezien.

Als er nu eens een probleem is of een misvatting benoemen we dat nu op een volwassen en vriendelijke manier. Ik vind het ook heel prettig dat we meer inzicht kregen in elkaar en in elkaars achtergronden. Dat geeft heel veel begrip.

Als begeleider vind ik Irma heel fijn, ze stelde me erg op mijn gemak. Ze is open. Haar kracht vind ik, dat ze inspeelt op de situatie, dat ze niet krampachtig vasthoudt aan de stappen die vooraf zijn vastgelegd maar dat ze kan switchen naar het thema dat op dat moment speelt. Dat was voor ons heel waardevol en daarmee zijn we enorm geholpen. Ik beveel jou en het programma zeker aan. Dat heb ik al gedaan en blijf ik doen. Het programma steekt goed in elkaar. Met de online modules, het boek en de gesprekken geeft een hele mooie en prettige structuur. Wij zijn heel erg tevreden.

Sonja

We wonen in Spanje en onze relatie had een dieptepunt bereikt. Toch wilden we onze relatie een kans geven.

De mogelijkheid om te werken met online modules en de gesprekken te doen via Skype gaf onze relatie een nieuwe impuls. Er is echt ontzettend veel veranderd, ten goede. Af en toe vallen we in onze oude patronen. Echter, nu weten we hoe we dat snel kunnen herstellen. We hebben meer intimiteit, op alle vlakken.
Voor mij is Irma een topcoach!

Anke

Voordat we met de relatiesessies begonnen was de situatie explosief, onze relatie stond op klappen.

Ik voelde me machteloos. De online modules en de gesprekken met Irma gaven me snel veel inzicht in onze situatie. Ik zag wat ik zelf moest veranderen. Alles is gewoon goed nu. Het voelt weer zoals het was. Fijn en zelfs wel meer dan dat zelfs.

Chris

Ervaringen met individuele relatiecoaching

Tijdens een 1-daags programma onderzochten we mijn relatie. De aanleiding was een crisissituatie met mijn man. Ik wist dat er iets niet goed was, maar stelde het altijd uit om actie te ondernemen.

Ik wil deze relatie echter niet kwijt. Tijdens het programma heb ik inzichten gekregen in onze relatiedynamiek. Ik weet nu precies wat ik niet meer moet doen en zeggen. Ook heb ik vaardigheden geleerd hoe het dan wel moet. Het gaat nu erg goed tussen ons. Ik ben blij dat deze investering ons zoveel heeft gebracht.

Maria

Ik was in de war. Er was iets heftigs voorgevallen tussen mij en mijn partner. Ik wist niet goed wat ik er mee moest doen. Ik wilde wel met hem verder. Dat besluit had ik al vrij snel genomen, maar hoe dan verder? Dat was de grote vraag.

De sessies met jou gaven me inzicht in hoe relaties werken. Wat je bij elkaar oproept, onbedoeld of bedoeld. Het heeft me ook inzicht gegeven in hoe het voor mijn partner soms is. Hoe ik naar mezelf kijk, in de zin van toch wel een laag zelfbeeld. Dat is iets waar ik wel mee aan de slag wil. Ik heb ook naar mijn eigen aandeel leren kijken. Dat het een dieperliggende reden heeft waarom je op een bepaalde manier reageert.

Behalve het geven van inzicht reikte je me ook heel veel praktische tools aan. Dat vond ik ook heel prettig. Als je in een situatie zit, die is ontploft dan is het heel fijn als iemand dit op een rustige manier met je dit doorneemt.

Je legt de dingen heel helder uit en je hebt veel kennis over relaties

Ik vond het heel prettig om met je te werken. Ik kende je al en daarom ben ik naar je toegegaan. Naar een vreemde therapeute zou ik niet snel gaan, want ik vind het al snel te wollig en te vaag. Dat vind ik met jou helemaal niet. Je hebt een hele prettige energie om bij te zijn. Ik word niet opgejaagd van je. Je bent heel open en je durft je ook kwetsbaar op te stellen. Dat maakt wel dat je op een gelijke level zit. Als ik bij jou ben, weet ik weer dat iedereen deuken oploopt. Dat is nou eenmaal het leven. Het is maar net wat jij kiest hoe je met die deuken om wilt gaat. Soms lukt dat de ene keer beter dan de andere keer.

Je legt dingen heel helder uit en ik vind dat je veel kennis hebt over relaties en over de psyche van de mens. Over hoe dingen werken zonder moeilijke termen te gebruiken.

Ik beveel je zeker aan bij anderen want je aanpak is helder maar ook wel met een duidelijk doel voor een ogen. Je kan heel snel inzicht geven en snel resultaat bieden, omdat je mensen met praktische handvatten weer op weg helpt.

Annemieke

Het voelde alsof ik iets miste in mijn relatie, maar ik kon het niet benoemen. Met behulp van de handvatten die je aanreikte, lukt dat nu veel beter.

Ik begrijp nu waarom ik gedaan heb wat ik gedaan heb. De gesprekken hebben heel veel geholpen in enerzijds zelfacceptatie en anderzijds herken ik nu eerder waardoor het mis gaat. Ik probeer mijn gevoelens steeds meer en eerder te benoemen. Hierdoor is mijn relatie nu eerlijker en opener. Dit geeft de relatie ook veel meer diepgang.

De ander vindt dit soms in eerste instantie lastig, omdat je veel sneller lastige dingen bespreekt. Maar je merkt dat dit al heel snel omslaat en dat die ander zegt: ‘Oh, ik ben toch blij dat je het zegt. Hier kunnen we iets mee. Dit is zoveel beter dan eerst.’

Ik zat veel te veel vast in mijn angst voor de korte termijn reacties. Ik spring nu eerder in het diepe. Het is zoals het is. Ik deel nu gewoon wat ik voel en dat helpt ook in het afbreken van die angst. En als je het een paar keer hebt gedaan, merk je dat het eigenlijk best wel mee valt. Ook op mijn werk ben ik veel opener geworden over wat me bezighoudt. Dat wordt erg gewaardeerd. In de basis was ik heel sceptisch over dit traject, maar ik vind dat je het heel goed hebt aangepakt. Als ik de investering qua tijd en geld afzet tegen wat het gebracht heeft, vind ik het zeker de moeite waard.

Ruud

Mijn vrouw en ik leven langs elkaar. Zij gaat helemaal op in haar carrière en onze relatie is vooral praktisch. Financieel gaat het ons enorm voor de wind, maar intimiteit op welk gebied dan ook hebben we al lang niet meer.

Ik liep hierdoor echt met mijn ziel onder de arm, want dit bespreek je niet zomaar met je familie of vrienden. Het was dan ook een opluchting om mijn hart te luchten, want ik wil vechten voor mijn relatie, maar weet niet hoe ik dat kan doen. Behalve opluchting weet ik nu ook waarom het niet werkt. Het programma dat ik bewust alleen heb gedaan, heeft me hierin inzicht gegeven. Ik weet waar mijn vrouw en ik aan moeten werken. We hebben nog een hele weg te gaan, maar ik heb nu weer hoop dat het kan gaan lukken.

Theo

Dankzij de 1 op 1 werkdag met Irma, de veilige omgeving die ze creëerde sprong ik een enorme muur over wat nog nooit eerder in mijn leven gebeurde.

Als ik er op terugkijk lijkt het onbegrijpelijk dat ik het aandurfde. Er werd nu eens naar emoties gekeken in plaats van het fysieke deel waar ik al zo lang mee worstel. Irma hielp mee met het zoeken naar oplossingen en zette me op het spoor waar ik verder mee kan om een soort van trauma te verwerken. Ik kan weer verder voor een positief leven in relatie met mezelf, anderen en een toekomstige vrouw.

Simon

Vrijblijvend gesprek aanvragen?

Weet je nog niet precies wat voor jou/jullie de beste aanpak is? Kies dan eerst voor een kennismakgsgesprek met mij. Dat gesprek is vrijblijvend.