Ervaringen relatietherapie: meer begrip en betere communicatie

Ervaringen relatietherapie

Ervaringen relatietherapie: meer begrip en betere communicatie

‘We zien dit echt als het laatste redmiddel voor onze relatie’, zei Tineke wanhopig. ‘De koffer staat klaar en ik weet al naar welk B&B ik vertrek als het misloopt.’ Bart, een ondernemer in de dienstensector keek bedrukt en zei: ‘Ik weet dat ik te weinig aandacht besteed aan onze relatie, maar ik wil haar echt niet kwijt.’ 

Lees in dit artikel hun ervaringen met relatietherapie en hoe ze samen de liefde terugvonden.

Het drukke leven vergt zijn tol

Bart (51) zit in de afronding van een overname als ik met ze ga samenwerken. Een mega drukke tijd, waarbij hij thuis regelmatig ’s avonds achter de laptop verdwijnt. 

Eigenlijk is hij altijd druk, druk, druk. Ook in zijn hoofd gaat het non-stop door.

Tineke (49) zorgt ervoor dat het thuis op rolletjes loopt. Ze regelt de afspraken voor de kinderen. De uitjes neemt ze voor haar rekening evenals de cadeautjes en de verjaardagfeesten. Als er een kind ziek is, neemt zij vrij van haar parttime baan.

Het overlijden van haar vader zette alles op scherp. Zij stond zonder Bart in het hospice, terwijl haar broer en zussen er met hun partners waren. Ze realiseerde zich toen hoe alleen en eenzaam ze zich eigenlijk voelde in de relatie. Er brak iets in haar.

Na de uitvaartplechtigheid besloot Tineke om apart te slapen.

Ik ben te moe om de kar alleen te trekken

‘Ik sleep me echt naar die netwerkborrels toe’, verzuchtte ze. ‘Ze vinden hem allemaal leuk en aantrekkelijk, maar ik zit thuis met een man die er met zijn gedachten niet bij is. Ik kan het niet meer opbrengen om de schijn op te houden. Ik ben gewoon te moe.’

Tineke voelt zich alleen staan in de relatie en in de opvoeding. Ze zei: ‘We leven volledig langs al elkaar heen en wat ik ook doe of zeg het verandert helemaal niets.’

Bart: ‘Op mijn werk doe ik niets anders dan complexe problemen oplossen. Thuis krijg ik niets meer opgelost. Over de kleinste dingen krijgen we ruzie. Dan zeg ik maar niets meer.’ De kinderen merkten dit ook al op. ‘Papa praat bijna niet meer met ons’, had hun jongste zoon gezegd.

EFT Relatietherapie: verbinden vanuit overvloed

Tineke en Bart praten allang niet meer over de wezenlijke dingen van het leven. Het gaat vooral over BV gezin als ze al samen praten. 

Met behulp van EFT Relatietherapie ontrafelden we hun dynamiek. 

Het vastgelopen patroon wisten ze te doorbreken. Ze leerden te vragen wat ze van elkaar nodig hebben. Om deze stap te zetten, keken we eerst hoe ze hun gezamenlijke toekomst zagen. Bart maakte krachtige keuzes met betrekking tot zijn onderneming, zodat er meer tijd voor elkaar ontstond. Het kostte de nodige inspanningen, maar als ondernemer groeide hij ook door dit relatietraject.

Nicole gaf een aantal verantwoordelijkheden terug aan Bart. Zo creëerden ze stap voor stap meer tijd en aandacht voor elkaar.

Ervaringen relatietherapie

Bart vertelde na afloop van het traject: ‘Ik denk dat het heel moeilijk is om in jouw vakgebied mond op mond reclame klanten te krijgen. Dat is wel jammer voor je en voor alle stellen die op een relatiebreuk afstevenen. Het kan namelijk echt anders.’

Tinke: ‘Hoe anders is het nu, 6 maanden later. We begrijpen elkaar veel beter. De eenzaamheid is verdwenen. Ik heb niet meer het gevoel dat ik alleen in onze relatie sta. Ik vind dat ik nu veel meer ondersteund en gezien wordt door mijn man. We praten veel meer en ook op een andere manier.’

‘Al tijdens de gesprekken met Irma ging ik anders in de relatie staan. Ik realiseerde me dat ik ook een aandeel had in onze problemen. We zijn er nog niet, maar we hebben veel handvatten gekregen om toe te passen. In elk geval geloof ik weer in een fijne toekomst samen met ons gezin.’

Klik op de link voor: ervaringen relatietherapie.

Of lees eens het baanbrekende boek van mijn inspirator Dr. Sue Johnson – Houd Me vast .

Vanwege privacyredenen zijn de namen in dit artikel veranderd.

Verder praten over dit onderwerp?

Een goed begin om je te leren verbinden vanuit overvloed

Wil je een fijne relatie vanuit overvloed ervaren waar jullie met elkaar in verbinding zijn en de liefde, vitaliteit en intimiteit stroomt?

Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.


Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.