Ervaringen relatietherapie Paula en Chris

Ervaringen relatietherapie van Paula en Chris

Ervaringen relatietherapie Paula en Chris

Het praktijkverhaal van Paula en Chris laat zien dat je het geluk samen terug kunt vinden. Ook al stond het op klappen.

‘Laatst hoorde ik haar fluiten, dat maakte me blij.’ Met een grote grijns keek hij me aan.

Chris vertelde: ‘Het voelt weer fijn samen en zelfs meer dan dat.’

Paula keek weer met zachte ogen naar hem. Ze vulde aan: ‘Het gaat beter dan dat het ooit was. Ik voel me gelukkig. We voelen weer als een team.’

Voordat ze met me werkten, was hun situatie explosief.

‘Het stond echt op klappen’, zei Chris. ‘Ik voelde me machteloos en Paula wist niet meer waar ze het zoeken moest.’

Sceptisch over relatietherapie

Ze gingen naar de huisarts, die zei: ‘Zoveel mensen gaan uit elkaar.’

Ik dacht: ‘Wat klets je nou, ik wil helemaal niet uit elkaar. Ga je dit nu tegen mijn vrouw vertellen, die niet lekker in haar vel zit?’

Paula was al eens alleen bij iemand geweest. De psychologe vroeg haar: ‘Wat vindt je dan nog leuk aan je man? Waarom ben je nog bij hem?’ Daar kwam ze mee thuis en Chris dacht: ‘Ga je naar zo iemand toe? Probeert ze me nou verder af te branden?’ Dat voelde heel bedreigend voor hem.

Door deze ervaringen waren ze beiden sceptisch. Chris vond relatietherapie een zweverige gedoe. ‘Die therapeuten gaan alleen maar lopen wroeten’, dacht hij.

Investeren in onze relatie

‘Dat ervoer ik bij jou helemaal niet’, zei hij tegen me. ‘Ik had echt het gevoel dat je er voor ons was. Dat voelde geruststellend. Gezien eerdere ervaringen was ik bang dat je er alleen voor Paula zou zijn.’

Paula vertelde: ‘Ik vond het spannend. In de zin van, wat gaan we allemaal doen? Brengt het ons wel wat?’

Toch investeerden ze in hun relatie. Ze wisten zeker dat ze elkaar niet kwijt wilden. Ze wilden een gezin blijven. Samen mét hun 2 jonge kinderen.

De online modules in combinatie met de gesprekken werken super

In het begin was Paula sceptisch over de online modules als ondersteuning bij de gesprekken . Ze dacht: ‘Is dat wel iets voor ons? Ik ben meer van het persoonlijke contact. Halen we daar wel uit wat we nodig hebben?’ Tijdens de evaluatie vertelde ze: ‘Ik vond het toch wel super goed werken. Voordat jij kwam, bespraken we al dingen die we zagen in de modules. Tijdens de sessies wisten we al waar we het met jou over gingen hebben.’

Chris vertelde

Chris vertelde: ‘Ik herkende veel van wat ik zag in de online modules. Dat zette me aan tot nadenken. Dat, het samen doen van de opdrachten én de gesprekken met jou leerde me wat ik anders kan doen. Daardoor gaat het nu tussen ons een stuk beter. De modules sloten goed aan bij onze situatie. Het stond op klappen, dat gaf me de drive om er volop mee aan de slag te gaan.’

Ervaringen relatietherapie Paula en Chris samengevat

Chris en Paula: ‘We bevelen jou zeker aan bij anderen. Je bent een relaxed en deskundig persoon en je gaf ons het gevoel dat je er echt voor ons was. Op een prettige manier wees je ons beiden op punten. We voelden ons nooit aangevallen en ervoeren geen moment dat je partij koos.

Klik op de link voor meer ervaringen met relatietherapie.

Niet-werkende patronen transformeren

Stellen zitten met relatieproblemen zitten vaak verstrikt in niet-werkende patronen. Dat zie je zelf niet als je er middenin zit. Je denkt dat je partner slecht communiceert of dat er iets mis is met jou waardoor het niet lukt.

Slecht met elkaar communiceren en elkaar niet meer begrijpen is echter het gevolg van iets dat dieper in je relatie zit. Hierdoor ontstaan vervolgens die ondermijnende patronen.

Wil je ook de niet-werkende patronen in je relatie transformeren. Neem eens contact met me op voor de mogelijkheden.

Vanwege privacyredenen zijn de namen in dit artikel veranderd.

Leessuggestie

Dr. Sue Johnson – Houd me Vast

Verder praten over dit onderwerp?

Een goed begin om je te leren verbinden vanuit overvloed

Wil je een fijne relatie vanuit overvloed ervaren waar jullie met elkaar in verbinding zijn en de liefde, vitaliteit en intimiteit stroomt?

Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.


Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.