Individuele relatiecoaching

Transformeer je liefdesleven

Je voelt je wanhopig, teleurgesteld en alleen in je relatie of omdat je zoveelste relatie beëindigd is.

Je blijft tegen dezelfde patronen aanlopen. Je gedachten draaien rondjes en je ziet geen oplossing. Wat je anders kunt doen krijg je niet helder. Je zet je behoeften en verlangens op een laag pitje of je drukt ze zelfs helemaal weg.

Deze impasse kost je veel te veel energie en je voelt je moedeloos. Je schaamt je misschien over een voorbije en geheime affaire. Je piekert hierover en je voelt je schuldig. Of je weet niet hoe je een duurzame en intieme relatie krijgt, omdat je steeds de verkeerde partner aantrekt.

Wat jouw situatie ook is, je liefdesleven verloopt niet zoals je dat graag wilt.

Het is je hartsverlangen om gelukkig te worden in de liefde

Vragen waarbij individuele relatiecoaching werkt

Onderstaande vragen geven een idee waarbij ik je 1-op-1 kan begeleiden. Het doorbreken van de impasse geeft een glashelder beeld, praktische handvatten en meer ontspanning en plezier als resultaat.

1. Hoe kom ik los van mijn problematische verleden, waardoor ik moeite heb met nabijheid – afstand en intimiteit in een relatie?
Ik herken mezelf in parentificatie, co-dependency en het gekwetste innerlijk kind waardoor ik moeite heb om een iemand dichtbij te laten komen. Of ik klamp me zo vast aan die ander, dat ik bang ben om hem/haar kwijt te raken.

2. Hoe kom ik met mezelf in het reine na een affaire?
Ik had een affaire en schaam me daarvoor. Ik twijfel heel erg of ik het wel of niet aan mijn man moet vertellen.

3. Hoe ga ik om met de affaire van mijn partner die ik niet kwijt wil?
Mijn man was kortstondig verliefd op een andere vrouw. Toen hij dit vertelde, zakte de grond onder mijn voeten weg. Die affaire is allang voorbij, maar ik kan het niet van me af zetten.

4. Hoe komt het dat ik altijd een geliefde aantrek die niet beschikbaar is?
Nu zit ik verstrikt in een rol als minnares. Inmiddels ben ik 3 jaar de minnares van een getrouwde vrouw. Ze zegt dat ze meer tijd nodig heeft om een keuze te maken. Ik weet dat ze niet kan kiezen, maar het lukt me ook niet om deze relatie te verbreken.

5. Ik wil geen heftige ruzies met mijn vriend. Wat kan ik doen om dit te stoppen?
Mijn vriend en ik wonen niet samen. We hebben inmiddels een aantal jaren een relatie. We hebben het heel goed, ook in bed. Soms hebben we helaas vreselijke ruzies. Zo erg dat ik hem blokkeer en de relatie verbreek. Die ruzies wil ik helemaal niet, want ik kan daar niet tegen.

6. Ik ben al een tijd niet gelukkig in deze relatie. Ik kan er niet de vinger op leggen wat er aan de hand is. Wat is dat toch?
Ik ben verliefd op een ander. Bij hem voel ik me heel levendig, iets wat ik niet heb bij mijn vriend. Wat is dat toch? Ik ben radeloos, want ondanks alles houd ik van mijn partner.

7. Ik geef regelmatig aan dat ik meer van de relatie verwacht, maar er verandert helemaal niets. Is mijn relatie voorbij?
Ik probeer al jaren om de relatie op te peppen. Ik probeer van alles. We hebben het best goed en gezellig, maar het is zo gezapig en voorspelbaar? Hij staat niet open voor een open relatie. Wat moet ik nu doen?

8. Mijn partner en ik vrijen niet meer. Van hem hoeft het niet, maar het maakt me doodongelukkig. Hoe doorbreek ik deze impasse met mijn partner?
Ik vind me nog te vitaal om mijn seksleven aan de wilgen te hangen. Ik wil niet vreemdgaan, maar sluit het niet uit. We vinden onze relatie ook te waardevol om te verbreken.

9. Hoe vertel ik mijn man dat ik zijn manier van vrijen niet lekker vindt? Dit thema ligt namelijk heel gevoelig bij ons en ik wil hem niet kwetsen.
Ik zie steeds meer op tegen het vrijen, want het gaat zo gevoelloos. Hoe maak ik hem duidelijk dat het zo niet langer kan. Behalve de seks hebben we het heel fijn samen.

10. Ik ben single en trek elke keer de verkeerde partner aan. Hoe krijg ik een man die wel bij me past?
Op een gegeven moment verlangde ik na mijn scheiding weer naar een partner. Helaas heb ik een aantal teleurstellende dates achter de rug die achteraf toch niet blijken te passen.

Het 1-op-1 traject is maatwerk

Je verlangt naar inzicht in je relatieproblemen, zodat je met de aangereikte handvatten het anders kunt doen. Je wilt de impasse doorbreken, zodat je een bevredigend liefdesleven krijgt.

Het 1-op-1 traject is maatwerk. Jouw vraag staat hierbij centraal. Je vraag bepaalt de duur van het traject. Soms volstaat een (online) gesprek van een uur of een face-to-face bespreking gedurende een dagdeel. Soms is een langer traject nodig.

Tijdens een intakegesprek gaan we dieper op je vraag in en krijgen we hierover helderheid. Vervolgens bespreken we of ik iets voor je kan betekenen. Op basis van jouw informatie stemmen we af hoe lang onze samenwerking duurt.

Hoe zou het zijn als ik je daarbij help?

Het 1-op-1 traject is maatwerk. Je vraag en doelstelling bepaalt de opbouw en intensiteit van mijn begeleiding. De duur van onze samenwerking varieert van een uur tot een traject van enkele dagdelen, een retraite of een programma van enkele maanden. Dat kan via face-to-face sessies, maar ook online begeleiding via Skype behoort tot de mogelijkheden.

Je bent iemand die liever 1-op-1 werkt dan in een groep wanneer het over iets heel persoonlijks gaat. Je geeft de voorkeur aan exclusieve aandacht, zodat je diepgaand kunt sparren. Iemand die met je meedenkt, die je inzichten geeft en je helpt om de impasse te doorbreken werkt bij jou beter dan iemand die je vertelt wat je moet doen.

Ondanks dat je het moeilijk en spannend vindt om met je vraag naar buiten te treden, weet je dat je het wilt doen. Je voelt dat je bij mij moet zijn om een doorbraak en een transformatie te realiseren.

Jouw investering

De investering voor dit 1-op-1 maatwerktraject is afhankelijk van de duur en intensiteit van onze samenwerking. Op basis van je vraag en aanvullende informatie stel ik een traject voor je samen. Dat bepaalt uiteindelijk je investering.

Transformeer je liefdesleven en doorbreek zelf de impasse

Wat klanten zeggen

Ik was in de war. Er was iets heftigs voorgevallen tussen mij en mijn partner. Ik wist niet goed wat ik er mee moest doen. Ik wilde wel met hem verder. Dat besluit had ik al vrij snel genomen, maar hoe dan verder? Dat was de grote vraag...

De sessies met jou gaven me inzicht in hoe relaties werken. Wat je bij elkaar oproept, onbedoeld of bedoeld. Het heeft me ook inzicht gegeven in hoe het voor mijn partner soms is. Hoe ik naar mezelf kijk, in de zin van toch wel een laag zelfbeeld. Dat is iets waar ik wel mee aan de slag wil. Ik heb ook naar mijn eigen aandeel leren kijken. Dat het een dieperliggende reden heeft waarom je op een bepaalde manier reageert. Behalve het geven van inzicht reikte je me ook heel veel praktische tools aan.

Dat vond ik ook heel prettig. Als je in een situatie zit, die is ontploft dan is het heel fijn als iemand dit op een rustige manier met je dit doorneemt.

Ik vond het heel prettig om met je te werken. Ik kende je al en daarom ben ik naar je toegegaan. Naar een vreemde therapeute zou ik niet snel gaan, want ik vind het al snel te wollig en te vaag. Dat vind ik met jou helemaal niet. Je hebt een hele prettige energie om bij te zijn. Ik word niet opgejaagd van je. Je bent heel open en je durft je ook kwetsbaar op te stellen. Dat maakt wel dat je op een gelijke level zit. Als ik bij jou ben, weet ik weer dat iedereen deuken oploopt. Dat is nou eenmaal het leven. Het is maar net wat jij kiest hoe je met die deuken om wilt gaat. Soms lukt dat de ene keer beter dan de andere keer.

Je legt dingen heel helder uit en ik vind dat je veel kennis hebt over relaties en over de psyche van de mens.

Over hoe dingen werken zonder moeilijke termen te gebruiken. Ik beveel je zeker aan bij anderen want je aanpak is helder maar ook wel met een duidelijk doel voor een ogen. Je kan heel snel inzicht geven en snel resultaat bieden, omdat je mensen met praktische handvatten weer op weg helpt.

Annemieke

Het voelde alsof ik iets miste in mijn relatie, maar ik kon het niet benoemen. Met behulp van de handvatten die je aanreikte, lukt dat nu veel beter. Ik begrijp nu waarom ik gedaan heb wat ik gedaan heb. De gesprekken hebben heel veel geholpen in enerzijds zelfacceptatie en anderzijds herken ik nu eerder waardoor het mis gaat. Ik probeer mijn gevoelens steeds meer en eerder te benoemen...

Hierdoor is mijn relatie nu eerlijker en opener. Dit geeft de relatie ook veel meer diepgang.

De ander vindt dit soms in eerste instantie lastig, omdat je veel sneller lastige dingen bespreekt. Maar je merkt dat dit al heel snel omslaat en dat die ander zegt: ‘Oh, ik ben toch blij dat je het zegt. Hier kunnen we iets mee. Dit is zoveel beter dan eerst.’ Ik zat veel te veel vast in mijn angst voor de korte termijn reacties.

Ik spring nu eerder in het diepe. Het is zoals het is. Ik deel nu gewoon wat ik voel en dat helpt ook in het afbreken van die angst. En als je het een paar keer hebt gedaan, merk je dat het eigenlijk best wel mee valt. Ook op mijn werk ben ik veel opener geworden over wat me bezighoudt. Dat wordt erg gewaardeerd. In de basis was ik heel sceptisch over dit traject, maar ik vind dat je het heel goed hebt aangepakt. Als ik de investering qua tijd en geld afzet tegen wat het gebracht heeft, vind ik het zeker de moeite waard.

Ruud

Dankzij de 1 op 1 werkdag met Irma, de veilige omgeving die ze creëerde sprong ik een enorme muur over wat nog nooit eerder in mijn leven gebeurde. Als ik er op terugkijk lijkt het onbegrijpelijk dat ik het aandurfde. Er werd nu eens naar emoties gekeken in plaats van het fysieke deel waar ik al zo lang mee worstel. Irma hielp mee met het zoeken naar oplossingen en zette me op het spoor waar ik verder mee kan om een soort van trauma te verwerken. Ik kan weer verder voor een positief leven in relatie met mezelf, anderen en een toekomstige vrouw.

Simon

Tijdens deze individuele 1-daagse programma onderzochten we mijn relatie. De aanleiding was een crisissituatie met mijn man. Ik wist dat er iets niet goed was, maar stelde het altijd uit om actie te ondernemen. Ik wil deze relatie echter niet kwijt. Tijdens het programma heb ik inzichten gekregen in onze relatiedynamiek. Ik weet nu precies wat ik niet meer moet doen en zeggen. Ook heb ik vaardigheden geleerd hoe het dan wel moet. Het gaat nu erg goed tussen ons. Ik ben blij dat deze investering ons zoveel heeft gebracht.

Maria

Mijn vrouw en ik leven langs elkaar. Zij gaat helemaal op in haar carrière en onze relatie is vooral praktisch. Financieel gaat het ons enorm voor de wind, maar intimiteit op welk gebied dan ook hebben we al lang niet meer. Ik liep hierdoor echt met mijn ziel onder de arm, want dit bespreek je niet zomaar met je familie of vrienden. Het was dan ook een opluchting om mijn hart te luchten, want ik wil vechten voor mijn relatie, maar weet niet hoe ik dat kan doen. Behalve opluchting weet ik nu ook waarom het niet werkt. Het programma dat ik bewust alleen heb gedaan, heeft me hierin inzicht gegeven. Ik weet waar mijn vrouw en ik aan moeten werken. We hebben nog een hele weg te gaan, maar ik heb nu weer hoop dat het kan gaan lukken.

Theo

Vrijblijvend gesprek aanvragen?

Weet je nog niet precies wat voor jou/jullie de beste aanpak is? Kies dan eerst voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek.
Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.