‘Introvert en de liefde lijkt me lastig’, zei de interviewer

introvert en de liefde

‘Introvert en de liefde lijkt me lastig’, zei de interviewer

‘Als relatiecoach voor introverten weet je vast interessante verhalen voor onze kijkers’, zeiden ze. Ze belden me op of ik mee wilde werken aan een uitzending over introverten. En dan specifiek over introverten en relaties. Ik was gelijk enthousiast, want ik draag er graag aan bij om allerlei misverstanden over introverten en liefdesrelaties de wereld uit te helpen.

Hoezo tonen introverten hun gevoelens niet?

Zo vertelde extraverte Matthijs me dat zijn verloving verbroken was. Zijn vriendin met wie hij zou gaan trouwen, toonde nooit haar gevoelens en ze zei sowieso niet veel. Hij dacht dat dit was omdat ze introvert is. ‘Met jou kan ik wel een gesprek voeren’, zei hij heel verbaasd. ‘Ik dacht dat introverten dit niet kunnen.’

Misverstanden verhelderen

Ik vertelde hem dat er tussen hem en zijn ex-vriendin iets heel anders speelde dan alleen het verschil tussen een introvert en extravert karakter.

Alleen al dit type gesprekken stimuleert me om door te gaan met het thema introverten en liefdesrelaties. Als Matthijs en zijn ex verloofde eerder aan de bel getrokken hadden of eerder deze kennis gehad hadden, dan was hun relatie wellicht anders verlopen.

Introvert en de liefde

Eind 2016 startte ik met het 4 maanden programma ‘Word die Onweerstaanbare Introverte Partner’. Janine was hierover razend enthousiast. Het gaf haar heel veel inzichten, een versnelling in haar persoonlijke groei als introverte partner en meer duidelijkheid over wie ze is en wat ze verlangt in haar relatie. Voor het programma was dat heel anders en voelde ze zich erg eenzaam.

Ik begrijp het beter nu

Het daten leverde me een aantal teleurstellende en vervelende ervaringen op. Ik begrijp nu veel beter hoe het komt dat het met het daten niets werd. Met dit programma weet ik beter wat ik wel en niet zoek in een partner. Irma weet tot in de basis daarvan te komen. Haar rust en vertrouwen werken stimulerend om jezelf te zijn en je open te stellen. Er zijn ook geen taboes. Ik date niet meer met mannen die niet bij me passen. Ik laat ook geen dingen meer gebeuren die ik niet wil. Het doorhakken van knopen kan ik nu ook veel beter.

Interview

Tot slot weer even terug naar het interview. Vanwege de spanning was ik een beetje strak, maar al met al ging mijn opname debuut zo slecht nog niet, toch? ;).

Meer lezen over introversie, relaties en intimiteit

Susan Cain

Hoe je de intimiteit met je introverte geliefde versterkt

Hoe je als introvert jezelf blijft in een wereld die niet ophoudt met praten

Hoe je als introvert en extravert stel de intimiteit in je relatie behoudt

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Verder praten over dit onderwerp?

Een goed begin om je te leren verbinden vanuit overvloed

Wil je een fijne relatie vanuit overvloed ervaren waar jullie met elkaar in verbinding zijn en de liefde, vitaliteit en intimiteit stroomt?

Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.


Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.