‘Introvert en de liefde lijkt me lastig’, zei de interviewer

relatiecoach introverten

‘Als relatiecoach voor introverten weet je vast interessante verhalen voor onze kijkers’, zeiden ze. Ze belden me op of ik mee wilde werken aan een uitzending over introverten. En dan specifiek over introverten en relaties. Ik was gelijk enthousiast, want ik heb een missie om allerlei misverstanden over introverten en liefdesrelaties de wereld uit te helpen.

Zo vertelde extraverte Matthijs me dat zijn verloving verbroken was. Zijn vriendin met wie hij zou gaan trouwen, toonde nooit haar gevoelens en ze zei sowieso niet veel. Hij dacht dat dit was omdat ze introvert is. ‘Met jou kan ik wel een gesprek voeren’, zei hij heel verbaasd. ‘Ik dacht dat introverten dit niet kunnen.’

Ik vertelde hem dat er tussen hem en zijn ex-vriendin iets heel anders speelde dan alleen het verschil tussen een introvert en extravert karakter.

Alleen al dit type gesprekken stimuleert me om door te gaan met het thema introverten en liefdesrelaties. Als Matthijs en zijn ex verloofde eerder aan de bel getrokken hadden of eerder deze kennis gehad hadden, dan was hun relatie wellicht anders verlopen.

Word die onweerstaanbare introverte partner

Eind 2016 startte ik met het 4 maanden programma ‘Word die Onweerstaanbare Introverte Partner’. Janine was hierover razend enthousiast. Het gaf haar heel veel inzichten, een versnelling in haar persoonlijke groei als introverte partner en meer duidelijkheid over wie ze is en wat ze verlangt in haar relatie. Voor het programma was dat heel anders en voelde ze zich erg eenzaam.

Het daten leverde me een aantal teleurstellende en vervelende ervaringen op. Ik begrijp nu veel beter hoe het komt dat het met het daten niets werd. Met dit programma weet ik beter wat ik wel en niet zoek in een partner. Irma weet tot in de basis daarvan te komen. Haar rust en vertrouwen werken stimulerend om jezelf te zijn en je open te stellen. Er zijn ook geen taboes. Ik date niet meer met mannen die niet bij me passen. Ik laat ook geen dingen meer gebeuren die ik niet wil. Het doorhakken van knopen kan ik nu ook veel beter.

Interview relatiecoach voor introverten

Tot slot weer even terug naar het interview. Vanwege de spanning was ik een beetje strak, maar al met al ging mijn opname debuut zo slecht nog niet, toch? ;).

Nieuw inzichten en waardevolle informatie voor je relatie

Vind je het interessant om regelmatig waardevolle informatie te ontvangen om meer te leren over hoe je als introvert jezelf blijft in de liefde en hoe je tegelijkertijd de intimiteit met je partner laat sprankelen?

Abonneer je dan op mijn maandelijkse artikelen met nieuwe inzichten en tips voor introverten, de liefde en intimiteit.

Als kadootje ontvang je gratis 2 waardevolle online kennistrainingen van elk 60 minuten:

  1. Als introvert en extravert samen gelukkig in je relatie door Irma Buenk
  2. Natuurlijk bijdragen als introvert door Marloes Bouwmeester van De Succesvolle Introvert

Meer lezen over introversie, relaties en intimiteit

7 tips hoe je de intimiteit met je introverte geliefde versterkt

8 tips om als introvert jezelf te zijn in een wereld die niet ophoudt met praten

Hoe je als introvert en extravert koppel de intimiteit in je relatie behoudt

Marc de Walle: het WIJ-gevoel gun ik elke single introverte man die zijn droomvrouw zoekt

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Een goed begin om meer intimiteit in je relatie te creëren

Wil je een fijne relatie met meer intimiteit? Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.

Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.