Irma Buenk

Irma Buenk

Er samen sterker uitkomen

Je kunt de weg naar elkaar opnieuw terugvinden, waarbij je elkaar weer begrijpt. En waarbij je allebei weer het gevoel hebt, dat je er toe doet voor elkaar.

Soms heb je daar begeleiding bij nodig.

En de bereidheid om naar het verhaal van je partner te willen luisteren. Maar ook om naar je eigen aandeel te kijken. Om te kunnen leren hoe je er samen sterker uitkomt.

Je herkent het vast wel. Jij vindt dit, en je partner vindt dat. De verwijten gaan over en weer. Misschien wil je partner met je vrijen, maar jij wilt eerst iets anders. Of je partner wil het liefst de nare situatie vergeten en doen alsof er niets gebeurd is. Jij kunt dat niet. Jij wilt weten hoe het zit en je blijft je partner bestoken met vragen.

Jullie beleven de situatie allebei anders. Zodanig anders, dat je elkaar niet meer begrijpt. Dat het bijna voelt alsof je partner een vreemde voor je is.

Mijn begeleiding is er op gericht dat je er samen weer sterker uitkomt. Dat je elkaar weer begrijpt. Wat je relatieproblemen ook zijn.

Dat doen we bijvoorbeeld door van jullie afzonderlijke belevingen één nieuw verhaal te maken. Je gaat dan zien, dat er onder jullie problemen iets anders zit dan je denkt. Het ligt namelijk niet aan jou of aan je partner.Meestal zijn er ondermijnende patronen in jullie relatie geslopen. Die zorgen voor jullie relatieproblemen. Die patronen zorgen ervoor dat het niet meer lukt tussen jullie.

Door die niet werkende patronen te veranderen, kun je elkaar opnieuw terugvinden. We onderzoeken daarbij bijvoorbeeld welke verwachtingen en verlangens je van elkaar en de relatie hebt. Vervolgens kijken we hoe jullie verlangens en behoeften een plek in je relatie kunnen krijgen.

Het is mijn ervaring dat dit lukte bij veel stellen waar ik mee gewerkt heb. Je kunt bij me terecht voor EFT relatietherapie,  herstel na een affaire en individuele relatiecoaching.

Ben ik de juiste persoon voor jullie?

Je vertelt niet zomaar bij iedereen over je relatieproblemen. Of wat je diep van binnen echt denkt en voelt.

Misschien denk je: ‘Ik wil eerst weten of ik me veilig genoeg voel bij haar. Of ze wel snapt wat er speelt bij ons. En kan zij ons wel echt helpen?’

Dat snap ik heel goed. En dat heb ik zelf ook als ik hulp zoek bij iets waar ik mee worstel.

Daarom geef ik de mogelijkheid om gebruik te maken van een kennismakingsgesprek. Dat gesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Tijdens dat gesprek kijken we of er een klik is. En of jullie vertrouwen hebben in een samenwerking met mij. Ik zal jullie een aantal vragen stellen om een beeld te krijgen van jullie vraagstuk. Op basis daarvan zal ik je een voorstel doen met de bijbehorende praktische informatie. Graag hoor ik ook jullie vragen.

Irma Buenk

Irma Buenk: Wie ik ben?

Ik zou willen dat ik mijn huidige kennis en vaardigheden eerder had gehad. Dan hadden mijn partner en ik elkaar heel wat minder gekwetst in de dertig jaar dat we samenzijn. We hadden al veel langer op een fijne manier meer tijd aan elkaar besteed. En intimiteit had ons leven veel eerder verrijkt.

In mijn jeugd was er weinig ruimte voor gevoel. In het familiebedrijf ging het vooral om presteren, hard werken en materiële zaken. In mijn relatie moest ik leren om mijn gevoelsleven te laten zien en te delen. Dat ging gepaard met de nodige ups & downs.

Na mijn studie aan de Universiteit van Wageningen werkte ik twintig jaar lang in het bedrijfsleven. Jarenlang heb ik zelf als drukke leidinggevende allerlei ballen in de lucht gehouden. Tegelijkertijd probeerde ik mijn relatie prioriteit te geven. Regelmatig belandde ik in een spagaat tussen mijn verantwoordelijke en leidinggevende functies en mijn relatie. De balans was compleet zoek en dat voelde niet goed.

Ik ben me in relatiedynamiek gaan verdiepen toen mijn relatie niet bepaald lekker liep. Ook kwamen de weggedrukte problemen uit mijn jeugd weer naar boven. Dat wilde ik ook oplossen. Met dat alles ging ik intensief aan de slag.

 

Irma Buenk

Relatiedynamiek tussen stellen vond ik zo boeiend dat ik er diverse erkende opleidingen over volgde. Ik heb zelfs besloten om van mijn diepgaande interesse in relaties mijn werk te maken. Sindsdien volg ik continu bijscholingen op dit vakgebied. Zowel in Nederland bij de Stichting EFT als bij wereldwijd bekende relatietherapeuten. Ook neem ik deel aan intervisiegroepen. Daarnaast maak ik gebruik van supervisie om mezelf en mijn therapeutische vaardigheden voortdurend te verbeteren. 

Rondom het thema Affaires startte ik zelf een werk- en intervisie groep. Samen met 3 andere therapeuten bestudeerden we de allerlaatste publicaties op dit gebied. Deze kennis en onze praktijkervaringen verwerkten we in een programma gericht op het herstellen van een affaire. We ontwikkelden hierbij ook een werkboek, zodat we dit stellen mee kunnen geven.

Vrijblijvend gesprek aanvragen?

Weet je nog niet precies wat voor jou/jullie de beste aanpak is? Kies dan eerst voor een kennismakingsgesprek.

Wat anderen zeggen

Ik had een eye-opener tijdens het in kaart brengen van het fundament waarop ik een relatie wil bouwen. Ik heb ontdekt dat ik mijn basisbehoeften wel bij mijn partner vind ook al begrijpt mijn omgeving mijn keuzes hierin niet altijd. Dit helpt me echt om bij mijn behoeften te blijven en minder af te gaan op wat anderen zeggen.

Sterk vond ik ook dat je vooral naar je eigen rol in de relatie kijkt. Deze spiegel naar binnen toe helpt je om na te gaan wat je zelf doet of kunt doen om een goede relatie te krijgen of te houden.

Karin

Tijdens deze individuele 1-daagse programma hebben we mijn relatie onderzocht. De aanleiding was een crisissituatie met mijn man. Ik wist dat er iets niet goed was, maar stelde het altijd uit om actie te ondernemen. Ik wil deze relatie echter niet kwijt. Tijdens het programma heb ik inzichten gekregen in onze relatiedynamiek. Ik weet nu precies wat ik niet meer moet doen en zeggen. Ook heb ik vaardigheden geleerd hoe het dan wel moet. Het gaat nu erg goed tussen ons. Ik ben blij dat deze investering ons zoveel heeft gebracht.

Maria

Aanvullende informatie over studies en opleidingen

Irma werkt als relatiedeskundige. Je kunt bij haar terecht voor EFT relatietherapie en individuele relatiecoaching. Ze begeleidt zowel stellen die hun vastgelopen relatie nieuw leven in willen blazen als individuen die willen investeren om de partner te worden die ze zichzelf wensen. Als aanvullend getraind Emotionally Focused Therapy therapeute heeft Irma de kennis en tools in handen om je te helpen om een sprankelende relatie te creëren. Aan het Amerikaanse Gottman Institute for Couples Training volgde ze Practitioner Level 1. Ze werkt met het gedachtengoed van Sue Johnson, Esther Perel, Terry Real en David Schnarch. Hiermee heeft ze haar kennis en toolkit verder aangevuld. Irma studeerde af aan de Wageningen University & Research Centre. Tevens rondde ze een post-hbo opleiding voor coaching af, en behaalde ze haar onderwijsbevoegdheid. Met haar analytische – intuïtieve en coachingsvaardigheden weet ze je in beweging te zetten. Ze werkte 20 jaar in het bedrijfsleven in met name leidinggevende functies, voordat ze deze carrièreswitch maakte. Met haar brede achtergrond, haar uiteenlopende interesses en intuïtieve benadering weet ze altijd nieuwe inspiratie en impulsen te geven om persoonlijke en zakelijke doelen te realiseren. Je leest meer informatie op haar LinkedIn profiel.

Een goed begin om je te leren verbinden vanuit overvloed

Wil je een fijne relatie vanuit overvloed ervaren waar jullie met elkaar in verbinding zijn en de liefde, vitaliteit en intimiteit stroomt?

Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.


Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.