Praktijkverhaal Eva en Johan met EFT relatietherapie

ervaring relatietherapie

Praktijkverhaal Eva en Johan met EFT Relatietherapie

Johan (35) en Eva (34) runden vooral als ouders hun gezin met jonge kinderen (6 en 4). Als maatje en geliefden raakten ze elkaar kwijt. Jaren terug beminden ze elkaar voor het laatst. Lees in het artikel hoe dit koppel de Siberische wind in hun relatie veranderde in een warme zomerbries.

Ik ben niet belangrijk in zijn leven

‘We gaan beiden elk ons eigen gang’, vertelde Johan. ‘Ruzie maken doen we niet’, zei Eva, ‘ergernissen en irritaties spreek ik niet uit.’

Johan: ’s Avonds is zij altijd bezig op haar laptop. Ik kijk dan t.v. Ze merkt me niet eens op. Ik voel me onzichtbaar. Als ik al eens iets vraag, reageert ze ongeduldig.’

Eva: ‘Op een gegeven moment vreeën we niet meer. Ook krijg ik nooit meer een kus of een knuffel. Wij raakten elkaar kwijt. Ik doe er niet meer toe als vrouw.’

Ik wil niet scheiden

Johan: ‘Ik wil niet scheiden. Mijn ouders gingen uit elkaar. Ik was toen nog heel jong. Dat wil ik mijn kinderen niet aandoen. Bovendien houd ik van mijn vrouw.’

Hij zei: ‘Ik weet dat ik moeilijk mijn emoties kan tonen. Ik stop ze weg achter een hele dikke muur.’

Eva: ‘Mijn ouders spraken nooit over gevoelens. Ik weet niet hoe ik dat moet doen. Als ik ergens mee zit, los ik het liever zelf zonder Johan op.’

Eva vervolgde: ‘We wonen samen in een huis, maar het is niet leuk meer. We willen bij elkaar blijven. Alleen hoe pakken we dat aan?

Weer maatjes

Dit stel met 2 jonge kinderen leefde vooral samen als zorgzame vader en moeder. Beiden met een drukke baan en daarnaast allebei de nodige hobby’s. Alle twee zelfstandig en praktisch ingesteld. Gewend om hun eigen bootjes te doppen. Toch voelden ze zich daar niet gelukkig bij.

Ze vertelden dat ze verlangden naar het maatjesgevoel, om weer samen te vrijen.

Behoedzaam bewegen

Meestal tref je bij relatieproblemen een partner die actief de aandacht probeert te krijgen. De andere partner duikt vervolgens nog verder weg.

Bij Johan en Eva gaat het anders. Ze trekken zich allebei terug. Vooral als er iets is wat ze dwarszit. Beiden bewegen zich behoedzaam in de relatie. Zonder hun eigen noden en verlangens te benoemen.

Ze willen wel. Ze weten alleen niet hoe.

Samen koers zetten naar een zonnige toekomst

Met behulp van het relatieprogramma benoemden we stap voor stap hun passen. Bekeken we welke emoties een rol speelden. Wat ze erbij dachten. Langzaam maar zeker openden ze zich voor elkaar. Het voelde voor beiden spannend en onwennig. Zij zette de eerste stap en vertelde, dat ze bang is om hem te verliezen. Het drukke en vermijdende gedrag blijkt een houding om deze angst te verhullen. Zij stond perplex toen hij haar vertelde over zijn diepste gevoelens.

‘Dat had ik echt nooit zo verwacht’, zei ze.

Ze groeiden ze langzaam maar zeker naar elkaar toe. Kwam de kus terug en leerden ze elkaar weer te beminnen.

Ervaring EFT relatietherapie

Vaak zeggen klanten: ‘We zouden wel reclame voor je willen maken. Ik schaam me er alleen voor om anderen hierover te vertellen.’

Ik begrijp dat het moeilijk ligt om zoiets gevoeligs te delen met anderen. Vandaar dat ik van tijd tot tijd een praktijkverhaal schrijf. Hopelijk maakt dat de drempel lager om eveneens te investeren in de groei van je relatie.

Vind je dat interessant? Klik op de volgende link voor meer ervaringen met relatietherapie.

Vanwege privacyredenen zijn de namen in dit artikel veranderd.

Een goed begin om meer intimiteit in je relatie te creëren

Wil je een fijne relatie met meer intimiteit? Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.

Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.