Wat stellen met een sprankelende relatie doen

Wat stellen met een intieme en sprankelende relatie doen

Wat stellen met een sprankelende relatie doen

In dit artikel lees je wat stellen met een sprankelende en intieme relatie doen. Ze beleven meer plezier samen en ervaren meer voldoening.

Meer intimiteit

Waarom is intimiteit belangrijk? Tsja, hoe ziet een relatie eruit zonder intimiteit? Klanten omschrijven dat als: eenzaam, niet gezien en niet gehoord. Ze voelen zich wanhopig en moedeloos.

Ze zeggen bijvoorbeeld: ‘Zo ga ik niet verder. Dit trek ik niet meer. Alleen was ik gelukkiger’.

Wat sprankelende stellen anders doen

De gelukkigste stellen delen intimiteit op verschillende gebieden, zoals emotioneel, mentaal, fysiek en seksueel. In moeilijke perioden voelen ze zich daardoor gesteund en getroost. Hierdoor zijn ze namelijk beter tegen stress bestand.

Een veilige basis in je relatie, geeft je vleugels om de wereld frank en vrij tegemoet te treden. Daarbij zorgt een gezonde en wederzijdse afhankelijkheid in een liefdesrelatie er voor dat je jouw persoonlijke groei en persoonlijke doelen sneller realiseert.

Sprankelende koppels weten hoe ze de relatie warm moeten houden.

Laten we eens kijken hoe sprankelende koppels dit aanpakken.

Wat stellen met een sprankelende relatie doen

 1. Ze creëren een vervullend eigen – en gezamenlijk leven

Werk aan jezelf en zorg ervoor dat je de partner bent die je jezelf toewenst. Creëer een eigen innerlijke veiligheid. Plan naast je persoonlijke ontwikkeling en activiteiten tijd in om samen dingen te doen. Kies iets dat je beiden leuk vindt.

2. Ze verstaan de kunst om zich met elkaar te verzoenen

Los onuitgesproken en onopgeloste problemen op, voordat ze een niet te overbruggen krater in je relatie slaan. Neem de pijn van je partner serieus. Stel open vragen, totdat je de kern van het incident helder hebt. Voer een verzoeningsgesprek, zodat deze problemen niet langer tussen jullie in staan.

3. Ze passen elkaars favoriete liefdestaal toe

Maak tijd in je agenda voor kleine onverwachte liefdesuitingen. Verras je lief regelmatig met kleine attenties, lieve woorden en spontane knuffels. Dit is het laaghangend fruit in je relatie. Kortom, als ingrediënt onmisbaar in elke liefdesrelatie. Hoe vanzelfsprekend het ook lijkt.

4. Ze geven samen invulling aan hun diepste behoeften en verlangens

Creëer een veilige basis in je relatie. Hierdoor durf je allebei je diepste behoeften, verlangens en dromen met elkaar te delen.

5. Ze maken gemeenschappelijke toekomstplannen

Bedenk het verhaal van jullie liefde in de toekomst. Koester samen ambitieuze dromen. Deel dit met elkaar en bedenk hoe je elkaar hierbij gaat helpen.

6. Ze nemen elkaar serieus

Maak elkaar en jullie relatie prioriteit nummer 1. Toets bij alle belangrijke beslissingen of het besluit bijdraagt aan jullie relatiegeluk.

7. Ze lossen conflicten op een constructieve manier op

Zoek naar een win-win. Respecteer jullie verschillen. Besef dat conflicten en meningsverschillen bij een relatie horen.

8. Ze vormen een goed team

Organiseer de taakverdeling in- en rondom het huis zodanig dat deze soepel verloopt. Om deze taken soepel te laten verlopen, is het verstandig om onderscheid te maken tussen:

  • de uitvoerder van de taak
  • de eigenaar van de taak

Dus degene die de taak uitvoert is ook de eigenaar van de taak.

9. Ze beminnen elkaar en begrijpen dat verleiding & erotiek buiten de slaapkamer begint

Praat over erotiek en seksualiteit om de passie in je relatie levend te houden. Durf samen te spelen.Vraag naar elkaars fantasieën. Probeer eens wat nieuws. Wees erotisch intelligent.

10. Ze zijn toegankelijk, ontvankelijk en betrokken bij elkaar

Een beproefde methode die je op weg helpt

Als je het bovenstaande leest, dan zijn het nogal wat vaardigheden die je nodig hebt om je relatie samen in goede banen te leiden. Dat valt dus ook niet altijd mee.

Gelukkig weten we steeds meer over de liefde. Zo ontwikkelde Sue Johnson een beproefde methode EFT Relatietherapie om stellen hierbij te helpen.

Heb je interesse hierin? Neem eens contact met me op.

Verder praten over dit onderwerp?

Een goed begin om je te leren verbinden vanuit overvloed

Wil je een fijne relatie vanuit overvloed ervaren waar jullie met elkaar in verbinding zijn en de liefde, vitaliteit en intimiteit stroomt?

Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.


Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.