We-time: bewust tijd voor elkaar maken

we-time: maak tijd voor elkaar

We-time: bewust tijd voor elkaar maken

We-time plannen is een manier om je relatie leuk en sprankelend houden. Vooral als je beiden een drukke agenda hebt. Ik ben dan ook een groot voorstander om je tijd samen echt te organiseren.

Als ik dat stellen vraag waar ik mee werk, zeggen ze meestal dat dit spontaan moet gebeuren.

Anders is de relatie niet goed. Vinden ze.

Als ik vervolgens vraag hoe goed dat samen gelukt is, blijft het meestal even stil. 

Gek genoeg plannen ze verder eigenlijk alles in hun leven: werk, afspraken met vrienden en vriendinnen, het vieren van een verjaardag, sporten, alles rondom de kinderen. Spontaniteit klinkt er niet in door.

Door alle geplande bezigheden blijkt er niet veel ruimte over te zijn. Als het dus op hun relatie aankomt, schiet de tijd en aandacht voor elkaar er vaak bij in. Daardoor begint de relatie vaak scheuren te vertonen. Niemand wil namelijk jarenlang op een hongerdieet leven van gebrek aan aandacht en te weinig tijd voor de liefde.

We-time: tijd samen doorbrengen en oprechte aandacht voor elkaar

Het geven van oprechte aandacht aan elkaar wanneer je samen bent is echt noodzakelijk. Het is een belangrijke basis voor een leuke en sprankelende relatie. Samen momenten creëren om te genieten, plezier te hebben, te vrijen en om samen mooie herinneringen te maken. Maar ook om de twijfels, onzekerheden en andere nare gevoelens te delen. Om ook dan betrokken bij elkaar te blijven als het even minder gaat.

Liefdesagenda

Het heeft mijn partner en mij enorm geholpen om een liefdesagenda in het leven te roepen. Bewust tijd voor elkaar maken vinden wij namelijk belangrijk. Het verdiept onze relatie. Bovendien voorkomt het dat we langs elkaar gaan leven door onze andere bezigheden.

We-time plannen

Een belangrijk onderdeel van onze liefdesagenda is het plannen van we-time. 

Het is al jaren een vast onderdeel van onze relatie om tijd voor elkaar vrij te maken. Bij ons werkt het namelijk niet om het over te laten aan spontane ingevingen. Geheid dat de ander dan al iets anders heeft staan.

Wat ons helpt, is om elke maand een weekend te reserveren voor we-time. Wij weten nu dus al wanneer we in februari, maart enzovoorts een we-time weekend hebben. Hoe we onze we-time invullen, overleggen we meestal kort van tevoren. Zo voelt het voor ons toch nog spontaan genoeg. 

Wat we-time ons brengt

Het geeft ons als stel bijvoorbeeld rust. We weten namelijk, dat er op korte termijn weer ruimte is om uitgebreid bij elkaar stil te staan. Dan voelt het minder erg als we even geleefd worden door andere afspraken of huishoudelijke beslommeringen.

Daarnaast vinden we het heel leuk om ons te verheugen op het komende we-time weekend. Om alvast plannen te bedenken. Dat geeft ons energie en plezier vooraf.

Verder geeft het een gevoel dat we er toe doen voor elkaar. Dat we allebei onze relatie belangrijk vinden. Door we-time te plannen, creëren we heel bewust betekenisvol contact.

Na afloop kijken we er ook met plezier en voldoening op terug. We koesteren deze momenten door de gedeelde ervaringen. 

We gaan er ook allebei voor. Dat wil zeggen, dat we beiden ons best doen om er niets tussen te laten komen. Als je namelijk wilt dat dit werkt, zorg dan dat je deze afspraak met elkaar serieus neemt.

Je snapt dat ik een liefdesagenda echt heel belangrijk vind. Jou wens ik dat ook toe voor het komende jaar. En voor alle jaren erna.

Wil je ook zoiets als een liefdesagenda en we-time? Zie het dan als iets wat een belangrijke basis is voor een leuke, sprankelende en duurzame relatie.

Je relatie gedijt er namelijk bij, en jij en je partner dus ook!

Verder praten over dit onderwerp?

Een goed begin om je te leren verbinden vanuit overvloed

Wil je een fijne relatie vanuit overvloed ervaren waar jullie met elkaar in verbinding zijn en de liefde, vitaliteit en intimiteit stroomt?

Regelmatig schrijf ik hierover artikelen. Als je dat interessant vindt, kun je je hierop abonneren. Dan krijg je ze vanzelf in je inbox.


Je gegevens behandel ik 100% vertrouwelijk. Voor meer informatie lees de privacyverklaring.